Zaad

Even iets heel anders. Er is een tijd geweest dat het nog niet meeviel om een plant te kopen. Dan denk je: hoezo, daar heb je toch winkels voor? Mwah, niet zo veel dus en het assortiment was bedroevend. Was ik op zoek naar een bepaalde plant, hoorde ik vaak: tja, planten passen niet binnen de huidige trend. Nu even los van het bestaan van trends en mode, waar ik later vast nog een keer op terug ga komen: hoezo zet je een plant in je huis omdat het mode is?! Heb je dan géén planten in huis als het geen mode is? Je begrijpt al: voor mij is het onbegrijpelijk dat een plant gereduceerd wordt tot accessoire.

Ik heb mij altijd omringd door planten. Heerlijk vind ik dat: wat mij betreft hoe meer hoe beter. Helaas kan een huisgenoot daar andere ideeën over hebben. Maar wat daarin voor mij écht de doorslag geeft, is dat ik er iemand mee opscheep als wij op vakantie zijn. Als die rem er niet op zou zitten, zou ons huis ècht een jungle zijn. En nee, niet een hippe “urban jungle”, want die moet je weer opruimen als de trend voorbij is. Mooi niet dus.

Planten dus


Dan wil ik toch nog even ingaan op de voordelen van planten. Die heb ik niet eens zelf verzonnen, ik zweer het. Ze zuiveren de lucht, je wordt er creatiever van, productiever, gelukkiger en (mijn eigen toevoeging) zijn veel goedkoper dan menig ander voorwerp of therapie dat/die deze eigenschappen bezit. Tel uit je winst. Voor degenen die menen dat ze elke plant om zeep helpen; er zijn er echt die niet doodgaan al had je het graag. Ik kan je daarin adviseren als je wilt.


Nu wil ik zeker niet beweren dat bij mij elke plant het overleeft. Bepaald niet zou ik zeggen, maar waarschijnlijk bovengemiddeld veel. Ik zeg het maar eerlijk: ik doe maar wat en meestal pakt dat goed uit. Ik volg nu https://www.mamabotanica.nl en dat helpt. Ook om in te zien waarom planten liever bij haar zijn dan bij mij; ze heeft enorm veel meer geduld met ze. Ach ja, zij is dan ook een Botanica en ik heb meer verstand van muziek.

Over muziek gesproken. Hier een klein liedje over planten. Wat toch eigenlijk de aanleiding was voor dit epistel.

Zaad

Lees ook mijn vorige verhaal Een blog als podium

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.