Waarom staan er bloemetjes op maandverband?

Als kind schijn ik vaak “waarom?” te hebben gezegd. Ik weet niet waarom, ik was er niet bij. Ah, toch wel. Er zijn wat mij betreft nog steeds veel waarommen.

Een heel goed voorbeeld van een waarom van mij is de commercie; waarom moet er (zoveel) suiker/zout/spul-dat-we-totaal-niet-nodig-hebben in pakjes en zakjes? De consument vraagt er zelf om, wordt er dan gezegd. Ik heb daar niet om gevraagd, jij? Vervolgens moeten er regels gemaakt worden om te zorgen dat fabrikanten minder zooi in producten doen, maar daar mogen ze dan een paar jaar over doen. Waarom?!

Veel van mijn waarommen schreef ik in het volgende liedje:

Waarom

Waarom, waarom
Waarom lukt het niet
Waarom is er oorlog en waarom is er verdriet
Waarom is er altijd ergens wel iets aan de hand
Waarom staan er bloemetjes op maandverband


Waarom, waarom
Waarom is het zo
Waarom krijg je alles in het leven niet kado
Waarom moet je vechten en waarom is er strijd
Waarom wordt de mening van slechts één mens soms beleid

Waarom, waarom
is iets iemands schuld
Waarom krijg je leegte toch maar moeilijk opgevuld
Waarom is er Netflix en waarom is er tv
Waarom zit je altijd als de bel gaat op de plee

Bloemetjes op maandverband dus

Dat vind ik wel een relevante vraag. Want wie bedenkt zoiets? Het moet een man zijn geweest die een soort romantische sfeer rond de menstruatie wilde creëren. Of een vrouw die mannen het idee wilde geven dat het allemaal wel meevalt en best schattig en fris is. Ik kan me namelijk nauwelijks voorstellen dat het voor vrouwen zelf bedacht is. Want tja, na een paar uur zijn die bloemetjes lang zo schattig niet meer. Laat staan fris. Wij vrouwen weten dat. Als achtergrond vind ik het daarentegen prima werken. En als inspiratiebron voor een liedje ook.

Lees ook mijn vorige verhaal Zaad

Bloemetjes op maandverband

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.