Een blog als podium

Vandaag is de dag dat ik start met een blog. Dat ik dit ooit zou doen, had ik nooit kunnen bedenken. Altijd door het leven gegaan als sorry-meisje, want enthousiasme werd vroeger vaak de kop ingedrukt met: “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” of “wie denk je wel dat je bent”. Helaas heb ik me daar altijd iets teveel van aangetrokken.

Inmiddels ben ik echt doordrongen van het feit dat ik er mag zijn, maar ruimte innemen, dat is wel wat. Ik ga het toch doen. Vooral omdat ik mijn creativiteit toch niet heb gekregen om thuis op zolder te laten fermenteren. Dat is dan wel hip maar toch vooral erg zonde. En aangezien het op de podia al ongelofelijk druk is (nu met Corona wel erg stil) en ik er toch een zocht, heb ik een blog als platform gekozen. Gelukkig, toch hip. Dus: lees, luister, ontdek, herken, wijs af, wordt geraakt of klik weg.


Ah, je bent er nog, fijn. Femke ben ik dus, al heel wat jaren inmiddels. Ik ben behoorlijk enthousiast en grenzeloos. Soms is het onhandig en vermoeiend, maar ik heb besloten er het voordeel van in te zien; saai wordt mijn leven nooit. In mijn blog probeer ik je mee te nemen in mijn muziek en verhalen. Je mag reageren, er ook iets van vinden. Dit is wie ik ben, wat ik doe en hoe ik de wereld zie. Veel plezier!

Ik pas niet in een hokje

In het in 2017 uitgebrachte nummer No Box van het gelijknamige album, zing ik dat ik gewoon ben wie ik ben en me niet wil conformeren. Dat lijkt een open deur, maar ik heb altijd ervaren dat er veel druk is vanuit “de maatschappij” en mensen om me heen om dát te doen wat er van me verwacht werd. Ik voel een enorme vrijheid nu ik dat niet meer doe. Ik zou zeggen: laten we allemaal gewoon lekker onze eigen keuzes maken en doen waar we blij van worden. Ik gun het iedereen.

https://open.spotify.com/embed/album/0EpqmYr01J7ogvhIam6HdT

De eerste clip heb ik een aantal jaar al gemaakt met Mireille van Veghel, maar ik heb ‘m toen niet gepubliceerd omdat ik er kritiek op had gekregen. Sorry, Mireille, ik vind ‘m eigenlijk heel leuk zag ik laatst. De tweede versie heb ik later gemaakt, met een grappig appje. Maar doordat de filters zo grappig zijn komt de boodschap van het nummer niet echt over. Ik kies dus voor 1 en jij?

No Box met Mireille van Veghel
No Box met de Banuba app

Lees ook eens mijn verhaal Waarom staan er bloemetjes op maandverband?

21 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.