Verwonderdingen, de aankondiging

In mijn leven zijn er veel verwonderdingen. Zoveel, dat ik er nu een cd over gemaakt heb. Om alvast een idee te krijgen heb ik een filmpje in elkaar geknutseld:

Er zijn wat mij betreft twee soorten verwonderen: het gewone verwonderen, waarbij je ziet wat er gebeurt en je afvraagt waarom of hoezo. En één, dat vind ik het leukste verwonderen, waarbij je met de onbevangenheid van een kind naar dingen kijkt en er niet per se iets van vindt. De ‘Loesje’- manier van naar het leven kijken: mooi hè, alles? Voor de duidelijkheid in mijn verhaal noem ik ze even type 1 en type 2 verwonderdingen.

Aan te raden als overlevingsstrategie

Meestal ben ik best volwassen, dus weet ik dat niet alles mooi is. Maar het kind in mij ziet dat het dat wel zou kunnen zijn. Dat is aan de ene kant teleurstellend omdat je beseft dat het niet zo is. Aan de andere kant lukt het mij vaak genoeg om het wel te zien. Natuurlijk zie ik ook dat dit mijn overlevingsstrategie is en zo zullen we dat allemaal op een bepaalde manier hebben hier in het westen, lijkt mij. Want gingen we er anders niet aan onderdoor, als we alle ellende in andere delen van de wereld zien?

Idealistisch als ik ben zijn inmiddels al mijn projecten gericht op positiviteit en kijken naar wat wel goed is. Dat is hoe ik in het leven sta en het geeft mij veel. Mijn hoop is dat ik er anderen mee besmet. In deze manier van in het leven staan zit meteen de valkuil dat je je afsluit voor wat niet goed is en er soms dingen gaan etteren waar je iets mee zou moeten. Dat is mij persoonlijk een aantal keer overkomen, helaas. Ach ja, weer iets om je over te verwonderen.

Soorten verwonderdingen

Terug naar mijn verwonderdingen en in het bijzonder mijn cd. Onder type 1 schaar ik onder andere ‘Tijd’; waarom gaat de tijd zo snel en heb ik wel genoeg tijd om alles te doen wat ik zou willen? ‘Wabi-sabi’; hoe kan het zijn dat ik opeens 50 ben, terwijl ik laatst nog tot de jongeren behoorde? En, voor mij een groot verwonderding: ik krijg vaak het ‘compliment’ dat ik er zo jong uitzie voor mijn leeftijd. Blijkbaar is er oud uitzien of het zijn heel erg. Ik krijg daar altijd een gevoel van: ja sorry, ik ben al 50, maar ik ben nog best leuk, hoor. Voor mijn leeftijd. Kom op zeg, nu we alle genders geaccepteerd hebben kunnen we toch zeker ook wel naar leeftijd-neutraal? Wat maakt dat cijfertje nou uit?

Voordat ik geen stof overhoud voor mijn volgende verhalen, ga ik over tot type 2 verwonderdingen. Dat zijn ‘Kleine dingen’ en ‘Fijne dingen’ en ook ‘Zen en mindful’. Eigenlijk niet veel anders als: de dingen om je heen zien en waarderen.

Het laatste dat ik nog over mijn cd wil zeggen is dat er 16 nummers op staan èn een bonustrack. Wie doet dat nog, zo’n bonustrack? Nou, ik. Maar met reden. ‘Alles kan’ hoort namelijk bij het gelijknamige kinderboek, dat een dezer dagen uit zal komen. Ook in dit boek wordt veel verwonderd. Froukje Nauta maakte de prachtige illustraties en ik schreef het verhaal dat we samen bedachten. Binnenkort meer hierover!

Ben je nieuwsgierig geworden? Dat hoop ik! Mijn cd ‘Verwonderdingen’ is hier te bestellen. Ook al in het voren als je wilt. Stuur een mail naar: info@femkewesly.nl

Bestel hier mijn cd Verwonderdingen!

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.