De Wederopstanding

Het is Pasen: de wederopstanding van Jezus. En: het is Pasen: de wederopstanding van Marie & Antoinette! Ze bestaan weer en hebben enorm veel zin de wereld weer een beetje mooier te gaan maken met hun liedjes. En is er een beter moment dan Pasen? De tijd van nieuw leven. Lente. Zoals ze ook zingen: er huppelt een konijntje in de wei. Je ziet het meteen voor je.

Leven, dat is toch best een dingetje. Je doet het gewoon en je denkt er meestal niet zo over na. Want als je dat wel doet weet je ook weer dat het eindig is. Iets wat we weten, maar toch liever niet. Al zijn daar de meningen over verdeeld.

Het mooiste liedje ooit wat over leven is geschreven, is voor mij “Niemand weet hoe laat het is” van Youp van ‘t Hek. Met Youp heb ik een haat-liefdeverhouding, maar daar merkt hij gelukkig niks van. Het is me nog nooit gelukt dit lied met droge ogen te luisteren en ik ben altijd weer zeer gemotiveerd alles uit mijn leven te halen wat er in zou kunnen zitten als ik het gehoord heb. Al denk ik dat ik het niet echt nodig heb, maar dat terzijde.

Na het filmpje gaat de tekst verder…

Youp van ’t Hek – Niemand weet hoe laat het is

Marie & Antoinette

Maar terug naar Marie & Antoinette. Lang lang geleden, in 2013, was Marie & Antoinette in oprichting en waren de eerste onderhandelingen gestart. Bovenaan stond: de wereld een beetje mooier maken. En dat hebben ze gedaan. In huiskamers en tuinen in Den Bosch en omstreken en iets verder, tijdens het Bosch Winterparadijs, tijdens de Boulevard. En in de Huiskamer van Marie & Antoinette, een eigen plek in het centrum van Den Bosch. Met verschillende kunstenaars deelden zij een huiskamer waar ze een eigen podium hadden. Met weemoed kijken ze erop terug.
Inmiddels zijn er alweer jaren voorbij en zijn ze vele inzichten verder.

Marie & Antoinette zijn (gelukkig) wel van de humor, maar vinden het ook belangrijk dat er een boodschap in de liedjes zit. Een klassieker uit hun repertoire is Leef, wat een soortgelijke strekking heeft als het liedje van Youp, maar dan toch een beetje anders. Houd Marie & Antoinette in de gaten, want je gaat nog meer van ze horen. Ze wensen je een vrolijk Pasen! En ik ook.

Marie & Antoinette – Leef!

Beluister meer op YouTube of lees meer over Marie & Antoinette op hun eigen pagina.

5 Comments

 • july wesly

  Welkom Lisette, Antoinette, wat goed om je weer te zien!!
  En fijn om Marie en Antoinette weer samen te horen en houd dit liedje er in, het blijft prachtig.
  Houd hackers in de gaten, dat is echt balen, ik hoop dat het allemaal goed komt.
  Vrolijk pasen.

  • Ans Janssen

   Hallo Femke en Antoinette

   Wat leuk dat jullie weer samen zijn.
   Ik verheug mij erop een life optreden van jullie mee te maken in de nabije toekomst! Doe je best en dat laatste liedje hoop ik daar dan te zien en te horen.

  • Marga

   Beste Femke en Lisette Anoinette,

   Gefeliciteerd met de hernieuwing van jullie samenwerking.
   Dit beloofd weer veel creatieve ideeën en mooie voorstellingen.
   Heel veel succes samen!

   Hartelijke groet,
   Marga

 • Marga Schneiders

  Wat leuk Fem , dat jullie weer samen optreden!
  Ik wens jullie heel veel creativiteit en succes.
  Het belooft een goed jaar te worden!!

  lieve groet,

  Marga Schneiders.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.